Colectiv

2 ani! Va vine sa credeti ca au trecut 2 ani de cand sute de tineri au trecut prin focurile Iadului, la propriu?! Au suferit si inca sufera, unii dintre ei au murit pe loc, altii, multi altii prin spitalele din tara din cauza infectiilor si supravietuitorii ce inca sa chinuie cu ranile fizice si sufletesti, ce inca se lupta cu un sistem corupt pana-n suflet, cu o nepasare crunta si cu spitalele jegoase de pe aici.

Cu totii am citit povestea Alexandrei, cu totii am plans si am citit cu greu, dar nimeni nimeni nu isi poate imagina suferinta ei, indiferent cat am spune ‘imi imaginez…’, e fals, nu ne imaginam. Nu ne imaginam suferinta ei pt ca dincolo de omenesc si nu ne imaginam suferința parintilor, rudelor, apropiatilor… de aceea si pt curajul de a spune lucrurilor pe nume, Alexandra esti o eroina! Esti un exemplu de putere si curaj. Respect!

Iar despre noi, observatorii, rusine sa ne fie! Rusine pt ca la 2 ani dupa Colectiv stam puhoi peste puhoi prin cluburi prost facute, pt ca inca facem scandal ca nu putem fuma in localuri, rusine pt nepasare si pt prostia ce ne caracterizeaza. Nu am facut nimic! Nu am ajutat pe nimeni cu nimic. Toti am uitat ca am promis ca ne vom schimba si ca vom schimba ceva in tara asta. Nu am facut nimic!

Tot indiferenta, coruptia, prostia, hotia si banii ne conduc, nu se va schimba nimic niciodata. Pacat, o luasem pe un drum bun, dar intr-o tara unde bătrânii sunt indiferenti la nevoile tinerilor, iar tinerii indiferenti la nevoile batranilor, o tara unde politicienii lupta unii pt batrani si asistati social si altii pt tineri si muncitori, nu ai cum sa te astepti la minuni… dar azi nu e despre asta, azi e despre Colectiv.

Va rog azi pt 1 minut nu mai faceti nimic, nu mai spuneti nimic, inchideti ochii si adiceti-le un omagiu victimelor ce nu mai sunt printre noi, pastrati un moment de reculegere pt ei… Odihniti-va in pace, nu sunteti uitati!

Apoi mai ganditi-va inca un minut la cei ce ai scapat din Infern, rugati-va sa aibe putere, trimiteți-le ganduri bune si energie pozitiva, sa simta ca nu sunt uitati, ca noi inca ne rugam pt ei si nu numai azi, din cand in cand trimite-ti un gand bun in Univers pentru ei.

Nu v-am uitat, nu vom uita.

#Colectiv

8 gânduri despre „Colectiv

  1. Uite-te prin centrul vechi, la poze din cluburi de fite din Bucuresti unde tinerii stau lipiti unii de altii si acum si care inca functioneaza cu o singura iesire de urgenta! S-au schimbat intr-adevar cei afectati de Colectiv prin rude prieteni ce au fost acolo, restul… nu am vazut acum mari schimbari… nu schimbarile ce trebuiau vazute dupa ce sute de tineri au trecut prin asa ceva…

   Apreciat de 1 persoană

   1. Nu s-a schimbat nimic în România de atunci, afirm cu tărie acest lucru. Dacă ne schimbam vreun pic, nu votam aceeași oameni corupți pe care i-am dat jos în timpul tragediei de la Colectiv. Conditiile din spitale sunt la fel. In doi ani nu au fost in stare macar un spital nou sa construiasca, în schimb Biserici răsar pe fiecare deal. Sunt orase mici care nu au spital dar au cate 3-4 Biserici. Cluburile in continuare funcționează fără autorizație de la ISU, pentru că li s-a permis să funcționeze așa pana reușesc să intre în legalitate, când ar trebui închise pana reușesc să intre în legalitate. Si cel mai grav e ca noi ca popor am uitat tot ce s-a intamplat, dormim pe noi, nu vrem sa schimbam tara asta din temelii si pe noi cu mentalitatea pe care o avem. Adevarul e ca suntem lasatori si dormim pe noi.

    Apreciază

 1. Nu sa făcut nimic și nu se va face. Se gândesc doar la ei și atât. Noi suntem în continuare în pericol și ei sunt bine mersi. Trebuie schimbat tot sistemul, dar nu știu dacă vom vedea vre’odata asta. Nu am cum sa uit ce sa întâmplat acolo și că au trecut 2 ani fără să se facă nimic. 😡😶😐

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s