Ce mancam cand suntem pe fuga?

Marturisesc cu rusine ca muuuult timp am mancat haotic, toate prostiile ce mi-au picat in mana, fara sa tin cont de ingrediente, numar de calorii, perioada in care le cumparam si asa mai departe. Acum dupa multe carti si articole citite, dupa ore petrecute pe youtube uitandu-ma la filmulete despre alimentatie sanatoasa si documentare despre cum se fabrica nu stiu ce produse, privind in urma la modul in care ma hraneam, imi vine sa ma intorc in timp, sa imi trag doua palme si sa imi dau cu o carte in cap, ca poate poate m-as fi scutit de atata bataie de cap si bani aruncati pe fereastra pe tampenii de slabit.

Daca nu faci parte inca din familie si ti-a placut acest articol te invit sa te abonezi. Promit sa nu te stresez cu mail-uri si ti-as fi foarte recunoscatoare daca ai ajuta acest blog sa creasca.

Te mai astept pe aici!

A fost greu sa ma educ, este insa si mai greu sa nu ‘cad in pacat’ din nou, caci tentatiile sunt peste tot in jur. Din punctul meu de vedere, singurul mod in care poti sa stai departe de ele este reamintindu-ti cat de nesanatoase sunt, dar oferindu-ti cat mai rar ocazia de a calca stramb, fara insa a exagera. Ceea ce mie acum, la cei 24 de ani ai mei, mi se pare foarte dificil este sa alegi ceva sanatos atunci cand esti pe fuga, cand life gets in the middle si ai de stat 8-9 ore la munca pe zi.

Asadar, am sa va spun cam ce mananc eu la birou atunci cand nu am timp sa gatesc acasa si vreau totusi sa mananc sanatos. Mi-am format un mic obicei ca atunci cand nu am timp sa gatesc sau uit efectiv sa imi iau ceva de acasa, dau fuguta si imi cumpar una din variantele de mai jos.

Iniante de toate trebuie sa stiti ca eu nu sunt medic nutritionist, vorbesc strict din experienta mea si din ceea ce am observant ca imi face mie bine sa mananc sau nu. Nu urmez un regim vegetarian sau vegan, mananc de toate, incercand cat mai mult sa aleg alimente proaspete, sanatoase.

Salata de la Mega – in Bucuresti, magazine Mega Image vezi peste tot, iar multe dintre ele au salad bar cu mai multe ingrediente disponibile din care iti poti alege oricate pentru a iti prepara salata preferata. Ingredientele cel mai des intalnite sunt: ton, pui, linte, salata verde, rosii cherry, castraveti, branza mozzarella, oua de prepelita fierte, porumb. Eu cand imi cumpar salata imi prepar aproape intotdeauna salata de ton cu salata verde, ton, porumb, castraveti si rosii cherry. Mie mi se pare cea mai usoara alternativa, o gasesti aproape peste tot si este si delicioasa.

Frufru Bowls – se gasesc destul de usor in Bucuresti, in general magazinele Mega Image au, dar am vazut si in 1 minute si evident in magazinele celor de la Frufru. Eu adooooor Falafel Bowl-ul de la ei, este extraordinar si mananc destul de des. De multe ori am mancat si in weekend-uri asta, in special daca merg sa ma plimb cu rolele si ma apuca foamea prin parc, fug repede la Mega, imi cumpar si mananc in parc. Se uita lumea putin ciudat, nu inteleg de ce, pentru ca daca as fi mancat o shaorma nu s-ar fi uitat asa, dar whatever, I am happy that’s what counts.

Supa crema de rosii – eu am un magazin 1 minute la parterul cladirii unde lucrez si daca mi se face foame dar nu am nimic la mine fug repede si imi iau o supa, niste crutoane si am o masa super buna, sanatoasa si foarte slab calorica. Supele crema in general sunt bune si foarte populare in ultima perioada, le gasiti foarte usor, majoritatea magazinelor le au.

Fructe – fructele se gasesc foarte usor peste tot, stiu ca imi veti spune ca nu sunt foarte sanatoase in supermarket si sunt de acord cu voi, dar tot cred ca sunt mai bune fructele din supermarket ca o shaorma. Eu mananc in perioada asta cireste ca o nebuna, urmeaza perioada pepene -care nu e foarte usor de cumparat la birou, dar daca ai deja acasa e usor de transportat la birou. Mie imi plac foarte mult bananele, care stiu au multe calorii, dar ma fac fericita asa ca o sa le mananc in continuare, merele verzi, portocalele si strugurii. Mi se par o alegere safe si foarte la indemana.

Nuci/seminte – nuci, alune de padure, caju, migdale, nuci macadamia, seminte de chia, seminte de in, seminte de dovleac etc. Oricare dintre ele sau chiar in combinatii mi se par foarte sanatoase, sunt satioase si usor de transportat si de mancat oriunde. Poti opta pentru variantele crude, sunt cele mai sanatoase, dar poti sa alegi si variantele coapte cu sare. Eu recomand sa va cumparati cantitati mai mari si sa aveti o casoleta micuta in care sa le puneti ori de cate ori stiti ca urmeaza sa fiti pe fuga. Eu imi cumpar de obicei de la SanoVita pentru ca mi se par de cea mai buna calitate la un pret accesibil si sunt usor de gasit. Mai cumpar si de pe BioSano uneori, de la ei cumpar online, pentru ca nu le-am vazut produsele prin magazine, dar sunt de asemenea super bune.

Mi-as dori sa stiu care sunt alegerile voastre sanatoase pentru birou sau pentru zilele aglomerate, in general. Nu ezitati sa imi spuneti, as vrea sa incerc chestii noi. Si, de asemenea, daca ati incercat vreuna din variantele propuse de mine m-as bucura sa aflu parerea voastra despre ele.

Pe final vreau sa va reamintesc de GiveAway-ul desfasurat in prezent pe blog, nu uitati sa va inscrieti pana pe 6 Iulie. Mai multe detalii despre regulament si ce trebuie sa faceti pentru a va inscrie, gasiti aici.

Pupici cu sclipici,

Gabriela Adelina

29 de gânduri despre „Ce mancam cand suntem pe fuga?

  1. Iti recomand salata de la KFC (cu dressing de iaurt), este ireal de buna – legumele chiar au gust, stii? Eu inca sunt socata :)) Ti-o recomand pe cea cu zinger bites, vine si cu putina carne, e perfecta 😀

    Iar in legatura cu supele, la Mega astea mai mari (gen cum este la Floreasca, dar nu stiu daca tu esti aproape sau nu de el) au supe crema facute in house, GENIALE, si pe ele ti le recomand !

    Apreciază

      1. Am mai gasit un loc bun cu supe calde – la 169, vis-a-vis de Promenada, il stii? Tot acelasi pret au ca cele din Mega, doar ca au alte arome 😀

        Apreciază

      2. Nope… eu stiu pe langa Promenada restaurantul celor de la sano vita, au cea mai buna mancare pe care am mancat-o vreodata! Si e vegan si f ieftin😍 trebuie sa incerc si supele de la 169… neaparat!

        Apreciază

      1. Boosteri*, corectie! 🙂
        Pai sunt acele sandwichuri mici, picante sau nepicante. Eu sunt fan la alea nepicante, nu sunt scumpe, vreo 3,5 una si sunt foarte delicioase. Odata pe luna pap si din aia :))
        Aripioarele picante… ma ustura cavitatea bucala de la ele, dar sunt delicioase. Sincer, eu intre MAC si KFC, prefer KFC.

        Apreciază

      2. Mie imi place cea de la 5 to g✌ e 5 lei si super buna. Daaaar cea mai buna cafea pe care am baut-o e de la nespresso si e cea de la mine de la munca. E tare, ii poti pune lapte sau spuma de lapte, e tot ce iti poti dori, e un vis 🖤

        Apreciat de 1 persoană

      3. Asa-i ca vi s-a facut pofta de niste KFC? hai recunoaste-ti acum 😂😂😂 eu vorbesc de mancare sanatoasa si voi visati KFC! chiar am facut o treaba buna motivandu-va sa mancati sanatos! Poud of me😂😂😂😂

        Apreciat de 1 persoană

  2. Buna🤗 M-a incantat articolul tau.Si eu sunt adepta unei vieti si alimentatii sanatoase.De cele mai multe ori imi pregatesc singura salatele acasa.Preferatele mele sunt cele pe baza de andiva,boabe de naut sau peste.Usor de facut,trebuie doar un pic de timp si chef sa te joci cu ingredientele.Iar ciorba sau supa facute in casa sunt la fel de bune.

    Apreciază

    1. Ciorbaaa😍😍😍 eu ador ciorba facuta in casa! In general si eu imi pregatesc mancarea acasa, dar uneori chiar nu am chef sau timp sa fac ceva… asa ca gasesc solutii! Pupici! Ma bucur mult ca ti-a placut articolul❤

      Apreciază

  3. Pai cand nu am timp, mananc pe fuga sau deloc. De obicei tind sa mananc ca dupa mi se pare rau, sunt putin anemica. Obisnuiesc sa consum cornulete sevendays si o sticluta de apa Dorna, o banana si asa trece ziua.
    Iti recomand sa nu mananci ca mine, si sa incerci sa strecori in geanta o felie mica de chec gatit acasa sau un sandwich mai vegan, chiar salate de fructe sau legume.
    P.S. stiu ca nu e bine deloc, dar incerc sa ma perfectionez! 😀 , btw, super articolul!

    Apreciază

    1. Eu nu mananc zahar decat de vreo 3 ori pe luna 😁 personal imi iau des ceva de mancare in geanta, dar tu trebuie sa iti schimbi modul de a manca. Este foarte important sa ai mese regulate atat pt sanatatea fizica cat si pt cea psihica si emotionala. Daca ai un program haotic iti recomand Intermittent fasting (IF) in care poti manca orice oricat intr-o fereastra de 8 ore pe zi, iar apoi 16 ore nu mananci nimic. Nu se poate sa stai fara sa mananci pana ti se face rau…

      Apreciat de 1 persoană

      1. Eu il tin de mult, are muuulte beneficii, dar e greu de tinut de el la inceput, dar cum tu oricum sari peste mese s-ar putea sa il ti usor. Oricum, incearca sa ai grija de sanatatea ta! You can do it! I am sure about it! 🍽

        Apreciază

      2. Stii cum e, acum o sa termin odata cu facultatea. O sa lucrez si nu o sa stau acasa sa invat, sa fac curat si sa gatesc asa des. Acest lucru inseamna ca o sa renunt si la snack-urile inutile, deci tot raul inspre bine.
        Nu am pus atat de mult pe mine, am 60 de kg la 1,68… ma mai irita cateva sunci pe ici-colo.
        Dar le vin eu de hac! Vreau sa incep un nou program de training 😀

        Apreciază

Lasă un comentariu